Hallo, ik ben Céline, een jonge gepassioneerde diëtiste met als missie je goed laten voelen in je eigen vel. 
Mijn focus ligt op hoe je een gezonde levensstijl kan ontwikkelen waar alle voedingsmiddelen toegestaan zijn en waarin je aan gezondheidswinst kunt doen op langere termijn.
Als vegetariër kan ik anderen ook helpen om meer plantaardig te eten.


Ik ben Céline
Het gezicht achter C-Nutrition

De laatste jaren leven we in een maatschappij met heel wat verwachtingen. Iedereen wil een fulltime job, een proper huis, een druk sociaal leven, een goede relatie, … . Dit zorgt ervoor dat we vaak weinig tijd overhouden voor onszelf terwijl voeding en beweging daarin belangrijk blijven. Bij mij moet je je niet verwachten aan crashdiëten of populaire diëten die je misschien al eens bent tegengekomen in een vrouwentijdschrift.

Mijn eetfilosofie:
Ons lichaam heeft de 3 macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) nodig om goed te kunnen functioneren en op lange termijn gezond te blijven. Ik vind het dus belangrijk om aandacht te besteden aan alle groepen van de voedingsdriehoek. Door af te wisselen in verschillende soorten groenten en fruit en ook te variëren in eiwit- en koolhydraatbronnen, voorzie je je lichaam van alle nodige voedingsstoffen. Ik zorg er dus voor dat je nog alles kunt eten en je geen voedingsgroepen moet schrappen. Goed nieuws, toch? 

Mijn verhaal

Mijn verhaal

2010

2013

2016

2019

2020 - 2021

Ik kreeg op het medisch onderzoek een verwijsbrief om eens langs te gaan in het ziekenhuis om eens te laten kijken naar mijn rug want ik had een opmerkelijke kromming. Ik kreeg daar de diagnose ‘scoliose’. Er werd na het eerste bezoek al snel een datum geprikt voor een operatie. Hier begint mijn verhaal. Ik was 11 jaar en was een heel vrolijk kind met heel wat hobby’s zoals Chiro en voetbal. Na de operatie moest ik lang revalideren en mocht ik maanden niet sporten. Ik was nooit mager als kind maar na de operatie kwam ik al snel veel bij want ik mocht niet sporten en als ik pijn had, at ik deze gewoon weg. Ik had een heel onzeker zelfbeeld wat wel logisch was al beginnende puber.

2010

Ik kreeg zoals vele Vlamingen de wielermicrobe te pakken en ging met mijn ouders naar wieler- en veldritwedstrijden gaan kijken. Ik was zo overdonderd van deze wereld en droomde als puber om later te werken in de sportwereld. (Dit is nog altijd een droom die ik nog niet heb opgeborgen).

2013

In vergelijking met mijn leeftijdsgenoten wist ik in het 6e middelbaar al heel snel wat ik wou gaan studeren. Ik wou diëtiste worden. Mijn droom was om later in de sportwereld terecht te komen maar ik wist dat dit hoog gegrepen was. Ik wou ook diëtiste worden omdat ik heel graag mensen help. Ik heb heel graag mensen om mij want ik hou er niet van om alleen te zijn. Ik kreeg wel wat rare blikken als ik vol passie vertelde dat ik Voedings-en dieetkunde ging studeren want ik was geen mager meisje en sporten lag nog op een laag pitje omdat ik vaak nog last had van mijn rug.

2016

Ik besloot om in 2019 telkens een maand lang iets vol te houden wat ik graag wou doen. Zo dronk ik in februari een maand lang geen alcohol, schreef ik me in om 10 km te gaan lopen ook al haatte ik lopen. In april begon ik met een maand geen vlees te eten. In het middelbaar wou ik ook al vegetariër worden omdat ik heel veel van dieren hou en ik vond vlees ook niet lekker. Ik schrapte vaak vlees uit mijn menu maar had steeds vreetbuien, ik plunderde vaak de koekenkast thuis. Mijn ouders waren vroeger geen voorstander in het plantaardig eten omdat dit ook onbekend was vroeger dus deed ik dit nog niet op vroegere leeftijd. Na deze maand vonden ze het wel oké want er bestonden ook al heel wat kant-en-klare vleesvervangers dus ik kon gewoon mee-eten met het gezin. Dit was ook de eerste keer in mijn leven waarin ik me terug vitaler voelde, ik merkte dat de eetbuien veel verminderde omdat ik geen voedingsgroep meer schrapte. Ik was ook al 2 jaar pijnvrij dus ik pikte de draad van het sporten terug op, ik merkte dat ik wat gewicht kwijtraakte. Ik had mijn eigen eetpatroon waar ik gelukkig mee was gevonden.

2019

Tijdens de stages merkte ik dat het luik consultaties echt mijn ding was. Ik kreeg heel veel energie om mensen te helpen hun juiste levensstijl te vinden die bij hun past. Ik vind het ook zo leuk om telkens een ander persoon voor mij te krijgen, een ander levensverhaal. Ik studeerde af tijdens corona en het was moeilijk om werk te vinden. Ik heb geen stilzittend gat dus ik ben beginnen werken in de bakkerij waar ik weekendwerk deed. Daar leerde ik iemand kennen die begon met een nieuwe praktijk rechtover de bakkerij. Na een werkdag klopte ik even aan om te vragen of ze geen diëtiste zochten want ik wou zo graag zelfstandig worden. Zo begon de start van c-nutrition.

2020

Ik ben een leergierig persoon dus ik probeer vaak nieuwe dingen uit. Zo ben ik ook beginnen werken bij La Lorraine, een voedingsbedrijf waar ik in de kwaliteitsdomein terecht ben gekomen. Ik combineer deze fulltime job met mijn bijberoep als diëtiste. Ik merkte dat ik ook een affiniteit had voor diabetes en haalde in 2021 mijn diploma als diabeteseducator. Ik ben altijd actief geweest als leidster bij de Chiro dus ik ben opgegroeid tussen de kinderen en besloot om in 2023 het postgraduaat te volgen van voeding bij het jonge kind en adolescent. Ik merk dat er hier veel nood aan is want in de praktijk kom ik vaak in contact met moeilijke eters en jammergenoeg ook jonge meisjes met een laag zelfbeeld. Deze groep wil ik heel graag helpen omdat ik hier de kleine Céline in zie.

2020 - 2023

Wat de toekomst zal brengen weet ik nog niet. Mijn droom om in de sportwereld terecht te komen, is zeker nog niet opgeborgen. Graag wil ik me hier ook nog in verder bijscholen. Wie weet kan ik ook van mijn passie, mijn hoofdberoep maken. Misschien kan jij mij hierin helpen?

This or That

yes please ⋙

Elke maand, gratis seizoensgebonden recepten vol met tips!

Recepten