Facebook Copy-color Created with Sketch.
Instagram-color Created with Sketch.

-Céline van Effelterre

Hallo! Ik ben Céline, een jonge gepassioneerde diëtiste met als missie je goed laten voelen in je eigen vel.

Hallo + Welkom!

Wil je je kind ook meer groenten of plantaardiger laten eten? Dan is dit het ideale recept om uit te proberen 😋

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

🍝 320 g volkorenpasta
🍝 1 ui, gesnipperd
🍝 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
🍝 1 rode paprika, in stukjes
🍝 300 g pompoen, in blokjes
🍝 1 wortel, middelgroot
🍝 1 blik gepelde tomaten
🍝 3 el edelgistvlokken
🍝 100 ml kokosmelk
🍝 1 blokje groentebouillon
🍝 3 el olijfolie
🍝 100 g vegan gehakt
🍝 Zwarte peper en zout
🍝 Verse basilicum
🍝 Optioneel: oregano, spaghettikruiden, paprikapoeder, pompoenpitten

BEREIDINGSWIJZE:
🍝 Breng ruim water aan de kook in een hoge pan. Doe de pasta erbij en kook gedurende 14 minuten, of volgens de tijd die op de verpakking vermeld staat. Giet de pasta af als ze gaar is en doe ze terug in de pan. Doe het deksel op de pan, zo blijft de pasta warm.

🍝 Breng in een andere hoge pan ruim water aan de kook en doe hier de pompoenblokjes en wortel in. Kook de wortel en pompoenblokjes tot ze gaar zijn. Controleer ze regelmatig door er met een vork in te prikken.
🍝 Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een pan en doe hier de ui,  knoflook en vegangehakt bij. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de rode paprika toe en bak deze ook voor een paar minuutjes mee, tot ze zacht is.
🍝 Giet het water uit de pan van de wortel en pompoenblokjes en zet het vuur uit. Doe de wortel en pompoenblokjes in een blender of keukenmachine en pureer. Haal de puree uit de keukenmachine en doe ze even in een kommetje.
🍝 Voeg de puree samen met de gepelde tomaten, het bouillonblokje en de kokosmelk  toe aan de groenten in de pan. Roer alles goed door elkaar. Zet het vuur lager en laat de saus gedurende ongeveer 10 minuten pruttelen.
🍝 Voeg wat zwarte peper, zout en fijngehakte verse basilicum of andere kruiden toe naar smaak en roer de saus weer even goed door.
🍝 Verdeel de pasta over diepe borden en doe er vervolgens de saus overheen. Serveer eventueel met pompoenpitten,  en nog wat extra verse basilicum.

Heb je het receptje zelf gemaakt? Reageer dan zeker in de reacties wat je er van vond 🤩

Liefs,
Céline 💛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

yes please ⋙

Elke maand, gratis seizoensgebonden recepten vol met tips!

Recepten