🍳 QUINOA MET BROCCOLI, GEROOSTERDE BLOEMKOOL, SPIEGELEITJE EN RUCOLA-YOGHURTDRESSING 🍳
BENODIGDHEDEN VOOR 2 PERSONEN:
🥦 1/2e bloemkool, in roosjes
🥦 1 tl currypoeder
🥦 1/2e tl kurkuma
🥦 100 g quinoa
🥦 Zwarte peper en zout
🥦 Olijfolie
🥦 200 ml groentebouillon
🥦 1/2e broccoli
🥦 2 spiegeleitjes of vegetarische kipblokjes
🥦 25 g rucola
🥦 1 el Griekse yoghurt
🥦 Handvol geroosterde walnoten
BEREIDINGSWIJZE:
🥦 Verwarm de oven voor op 180 °C.
🥦 Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper, zout, currypoeder en de kurkuma. Besprenkel met wat olijfolie. Zet de bloemkool 30 minuten in de oven.
🥦 Kook de quinoa intussen gaar in de groentebouillon volgens de instructie op de verpakking. Blancheer de broccoli in gezouten water. Giet af en hak fijn of gebruik broccolirijst (dit gaat sneller). Meng de broccoli onder de quinoa, kruid met zwarte peper en zout en roer er een beetje olijfolie onder.
🥦 Mix de rucola met de yoghurt, zwarte peper en zout tot een gladde dressing. Voeg eventueel water bij om het geheel vlotter te mixen.
🥦 Schep de quinoa en de geroosterde bloemkool in de borden. Bak de spiegeleitjes of de vegetarische kipblokjes en schik op de borden.
🥦 Werk af met de geroosterde walnoten en de dressing.
Heb je het receptje zelf uitgetest? Laat dan zeker een reactie na wat je er van vond! 🤗
Liefs,
Céline 💛
Comments:
share