Facebook Copy-color Created with Sketch.
Instagram-color Created with Sketch.

-Céline van Effelterre

Hallo! Ik ben Céline, een jonge gepassioneerde diëtiste met als missie je goed laten voelen in je eigen vel.

Hallo + Welkom!

🍳 QUINOA MET BROCCOLI, GEROOSTERDE BLOEMKOOL, SPIEGELEITJE EN RUCOLA-YOGHURTDRESSING 🍳

BENODIGDHEDEN VOOR 2 PERSONEN:
🥦 1/2e bloemkool, in roosjes
🥦 1 tl currypoeder
🥦 1/2e tl kurkuma
🥦 100 g quinoa
🥦 Zwarte peper en zout
🥦 Olijfolie
🥦 200 ml groentebouillon 
🥦 1/2e broccoli
🥦 2 spiegeleitjes of vegetarische kipblokjes
🥦 25 g rucola
🥦 1 el Griekse yoghurt
🥦 Handvol geroosterde walnoten

BEREIDINGSWIJZE:
🥦 Verwarm de oven voor op 180 °C.
🥦 Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper, zout, currypoeder en de kurkuma. Besprenkel met wat olijfolie. Zet de bloemkool 30 minuten in de oven.
🥦 Kook de quinoa intussen gaar in de groentebouillon volgens de instructie op de verpakking. Blancheer de broccoli in gezouten water. Giet af en hak fijn of gebruik broccolirijst (dit gaat sneller). Meng de broccoli onder de quinoa, kruid met zwarte peper en zout en roer er een beetje olijfolie onder.
🥦 Mix de rucola met de yoghurt, zwarte peper en zout tot een gladde dressing. Voeg eventueel water bij om het geheel vlotter te mixen.
🥦 Schep de quinoa en de geroosterde bloemkool in de borden. Bak de spiegeleitjes of de vegetarische kipblokjes en schik op de borden.
🥦 Werk af met de geroosterde walnoten en de dressing.

Heb je het receptje zelf uitgetest? Laat dan zeker een reactie na wat je er van vond! 🤗

Liefs,
Céline 💛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

yes please ⋙

Elke maand, gratis seizoensgebonden recepten vol met tips!

Recepten